Move FAST Versneld implementeren van SaaS Cloud ERP en HCM applicaties

zoek je vacature

FAST: een unieke implementatiemethodiek

Een goede implementatiemethodiek zorgt niet alleen dat een systeem technisch goed wordt ingericht, maar ook dat gebruikers het systeem gaan begrijpen en ermee leren werken. Profource ontwikkelde daarom de methodiek FAST. Deze implementatiemethodiek wordt gebruikt voor SaaS applicaties en PaaS ondersteunende integraties en add-ons. Het is een praktische methodiek met een snelle doorlooptijd en een uitstekend trackrecord.

Schouder aan schouder

De basis van deze methodiek is ‘schouder aan schouder’. Als één team werken we gestructureerd aan de implementatie. Dit zorgt voor focus, heldere communicatie en een korte doorlooptijd. Bovendien leert u on the job werken met het nieuwe systeem. Vanuit onze ervaring begeleiden en coachen wij het team en maken we risico’s vroegtijdig kenbaar.

Leren door te doen

Onze hele projectaanpak is erop gericht om u zo snel mogelijk zelf te laten werken in de nieuwe omgeving. Dat betekent dat we de ERP-oplossing al vroeg in het proces ter beschikking stellen. Tijdens de implementatie gaat u als opdrachtgever zelf aan de slag met de conversie en werkt u wekelijks met het nieuwe systeem. U leert dus door te doen en bent bovendien beter in staat om de oplossing te valideren. Onze ervaring is dat deze manier van werken en leren veel effectiever is dan een training achteraf.

Focus door wekelijkse workshops

In de FAST implementatie methodiek starten we met het Minimum Viable Product (MVP). Zodra  dit staat gaan we uitbreiden en inzoomen op de details van het proces. Iteratief voegen we in wekelijkse workshops de onderwerpen toe die de meeste waarde hebben in uw bedrijfsvoering. Door korte iteraties te gebruiken en wekelijks de voortgang te monitoren houden we focus en borgen we van beide kanten dat we de juiste acties zetten en dat we elkaar begrijpen. Zo maximaliseren we de toegevoegde waarde van de oplossing met een minimaal risico

Transparant

Elke week of elke 2 weken laten we de voortgang van het project zien. Omdat u zelf intensief betrokken bent bij het traject is dit nooit een verrassing. U heeft te allen tijde zicht en controle op de implementatie en er is op ieder moment in het project de mogelijkheid om bij te sturen.

Stay CALM move FAST

Om gebruik te kunnen maken van versnelde en flexibele Cloud-servicemodellen is niet alleen een passende implementatie methodiek noodzakelijk maar ook een goede beheermethodiek. Naast FAST ontwikkelde Profource daarom CALM: een beheermethodiek voor Cloud Applicatie Lifecycle Management. Lees hier meer over deze methodiek.


Hoe onze opdrachtgever het in de praktijk ervaart:

‘Hoewel we noodgedwongen alles online moesten doen, waren we echt een team. Dat gaf een hele duidelijke focus en we wisten goed wat we aan elkaar hadden. Zo werkten we efficiënt en stap voor stap toe naar het eindresultaat. We hebben het systeem niet alleen technisch goed geïmplementeerd, maar door deze manier van werken is er ook tijdens de implementatie veel draagvlak voor en begrip van het nieuwe systeem gecreëerd. Profource is een hele professionele organisatie met kennis van zaken, maar daarnaast, en dat is echt opvallend, een organisatie met een hele prettige cultuur. Dat zie je terug in de mensen waarmee je werkt. Open, benaderbaar en uitermate betrokken.’

Stephanie Lange, ketenmanager  a.s.r. IT&C Serviceketen Staven

 

Vincent

Vincent Algemeen Directeur

Meer weten?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw vraag achter op onze contactpagina. Of neem rechtstreeks contact op met de persoon hiernaast. We zien uit naar een kennismaking.

neem contact op

Nieuws & blogs

meer artikelen

Één team

Er was nauwelijks onderscheid tussen onze eigen medewerkers en die van Profource. Samen gingen ze ervoor, ze waren echt één team.

- DLL

Contact

Meer weten over onze organisatie, diensten of vacatures? Wij vertellen er graag meer over. En voor wie zich herkent in onze resultaatgerichte visie en aanpak…: bekijk onze vacatures. We kijken uit naar een kennismaking.

Stel je vraag

Profource Keep moving forward