Oracle partner of the year Move FAST Versneld implementeren van SaaS Cloud ERP en HCM applicaties

Bedrijfsprocessen worden vereenvoudigd en communicatiekanalen worden met betere tools vervangen dan alleen e-mail. Data-integratie voor diepgaande analyses wordt real-time en de mogelijkheden worden feitelijk onbegrensd.

Bovenop die voordelen ontstaat een universele manier van werken met moderne gebruikersinterfaces; de thuissituatie wordt ook de werksituatie. Tablet computers en mobiele apparatuur zijn nu ook de norm in de werksituatie, en veel mensen kunnen behalve vanaf kantoor ook vanaf de keukentafel werken.

Continue verandering

De Cloud verandert dagelijks. Er komen nieuwe toepassingen bij, de beveiliging wordt steeds geavanceerder en de adoptiegraad stijgt exponentieel. IT-afdelingen worden door de eigen gebruikers naar de Cloud gedreven vanwege lagere kosten en meer efficiency maar ook om de controle op de architectuur en integraties te kunnen behouden.

Om gebruik te kunnen maken van versnelde en flexibele Cloud-servicemodellen is een passende implementatie- en beheermethodiek noodzakelijk. Profource heeft die de afgelopen jaren ontwikkeld met de introductie van FAST en CALM. Fast is de implementatiemethodiek die gebruikt wordt voor SaaS applicaties en PaaS ondersteunende integraties en add-ons. CALM is beheermethodiek voor Cloud Applicatie Lifecycle Management.

FAST

FAST is een afkorting die de basis van de implementatiemethodiek vormt. Flow gebaseerd, ofwel tijdens de implementatie wordt uitgegaan van de door de SaaS aangeboden bedrijfsprocesfunctionaliteiten die de Cloud service standaard aanbiedt. Onze consultants presenteren de standaard functionaliteit in de eerste gezamenlijke verkenningsfase van een gezamenlijk implementatieproject en werken aan de hand van gestructureerde vragenlijsten aan de verfijning naar de klant-specifieke situatie. Door de rijke functionaliteit maar ook de flexibiliteit passen SaaS-applicaties vaak naadloos op de behoeftes. Zo snel als mogelijk wordt gewerkt naar Applicatie-acceptatie en Acceleratie.

Vervolgens is er een geStructureerd achterliggend proces om de Set-up te bepalen en in te richten om tot de ultieme klant Solution te komen. En vanzelfsprekend is er gedurende dit proces de noodzaak tot uitgebreid Testen van de gekozen oplossing en processen, Trainen van de gebruikersorganisatie en gebruikmaking van eventuele Technologie voor integraties, rapportages en dataconversie van bestaande gegevens.

De FAST-methodiek bestaat uit een overzichtelijke hoeveelheid van best practices en werkpakketten voor zowel Profource als de klant. Hiervoor maken we projectmatig afspraken om te bepalen wie wat doet, waarom en wanneer om met korte doorloopsnelheden tot succesvolle implementaties te komen. Denk hierbij aan weken tot enkele maanden in plaats van jarenlange complexe projecten. Move FAST.

Vincent

Vincent Algemeen Directeur

Meer weten?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw vraag achter op onze contactpagina. Of neem rechtstreeks contact op met de persoon hiernaast. We zien uit naar een kennismaking.

neem contact op

Nieuws & blogs

meer artikelen

Één team

Er was nauwelijks onderscheid tussen onze eigen medewerkers en die van Profource. Samen gingen ze ervoor, ze waren echt één team.

- DLL

Contact

Meer weten over onze organisatie, diensten of vacatures? Wij vertellen er graag meer over. En voor wie zich herkent in onze resultaatgerichte visie en aanpak…: bekijk onze vacatures. We kijken uit naar een kennismaking.

Stel je vraag

Kralingseweg 225 – 229 gebouw ‘Eik’
3062 CE Rotterdam

+31 (0)88 - 77 636 00
info@profource.com

Profource Keep moving forward