Alles wat nodig is om de kracht van Oracle optimaal te benutten

Wilt u weten hoe u het maximale rendement haalt uit uw Oracle applicaties? Of overweegt u een overstap naar Oracle? In beide gevallen biedt Profource de specialistische kennis die u nodig heeft. Niet voor niets mogen wij onszelf Oracle Gold en Oracle Cloud Standerd Partner noemen: een garantie van Oracle zelf dat u bij ons de deskundigheid en de aanpak vindt die uw business case vereist.
Wij ondersteunen u bij het bepalen van de juiste oplossingen, aansluitend op uw bedrijfsprocessen, én bij de implementatie daarvan. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u ook volledig ontzorgen en daarmee continuïteit waarborgen. Welke vorm van beheer wenst u? Wat doet u zelf, wat besteedt u uit? Wie zorgt voor upgrades? Bent u klaar voor de Cloud? Wat is de optimale inrichting van uw Oracle applicatie? Stuk voor stuk vraagstukken waarover wij graag adviseren. In alle gevallen is het onze ambitie om uw verwachtingen te overtreffen.

Zelf doen, outsourcen of een combinatie van beide?

Onze 250 finance professionals bieden u alle mogelijkheden. Het is aan u om te bepalen waar u daadwerkelijk gebruik van wilt maken, wij adviseren u daar graag bij.

  • Oracle Cloud Implementatie. De solution architecten van Profource denken met u mee over de inrichting van het Oracle landschap voor uw organisatie. Vervolgens nemen wij de volledige of gedeeltelijke projectverantwoordelijkheid op ons, met inzet van onze projectleiders, implementatieconsultants, applicatietesters, trainers en andere professionals. Functioneert uw systeem naar tevredenheid? Ook dan blijven wij beschikbaar voor het periodiek beoordelen van mogelijkheden tot optimalisatie.
  • Functioneel en technisch beheer. Functioneel kunnen wij onder meer gebruikersondersteuning, incidentmanagement en wijzigingsverzoeken voor onze rekening nemen, evenals bijvoorbeeld de training van medewerkers. Waar nodig, zoals bij conversies en interfaces, bieden wij klantspecifieke oplossingen. Vanzelfsprekend stemmen wij graag een Service Level Agreement met u af.
  • Service desk. Deze wordt bemand door ervaren Oracle consultants, die beschikken over de nodige inhoudelijke kennis van onder andere financiën, HR, BI, inkoop en supply chain management. Zij bieden excellente 1e-, 2e- en 3e-lijns ondersteuning. Of u van dat complete pakket gebruik maakt of, bijvoorbeeld, 1e-lijns vragen zelf oplost, is aan u. Ook maken we afspraken over prioriteiten, reactietermijnen en de inzet van extra consultants. Zo weet u precies wat, en tegen welke kosten, u van ons mag verwachten.

 

Oracle Consultancy van Profource: betere specialisten vindt u niet.

Als geen andere partij in de markt heeft Profource zich de mogelijkheden van Oracle eigen gemaakt. Al veertien jaar lang verzorgen we implementaties en procesoptimalisaties van en met Oracle systemen. U kunt er dan ook op vertrouwen dat wij weten welke kritische factoren het succes bepalen van een HCM- of ERP-project.
We onderscheiden ons door eigen ontwikkelmethoden, zoals integratie op basis van SOA Suite, UI-ontwikkeling (User Interface) en Webcenter Specialisatie. Onze Oracle Security specialisten zijn in staat om de veiligheid van uw Oracle systemen bedrijfsbreed te waarborgen en ontwikkelen veilige, mobiele, in uw Oracle systeem geïntegreerde, applicaties.

“Stap voor stap meegenomen in het proces”

DIS BV, Patrick van Schendel: “Dankzij ‘the FAST Best Practices’ kwamen we snel tot resultaat. We hoefden het spreekwoordelijke ‘wiel’ niet (opnieuw) uit te vinden, maar enkel DIS-specifieke processen en werkwijzen in te voegen of aan te passen. Het feit dat we daarnaast tijdens de Conference Room Pilot’s stap voor stap meegenomen werden in het proces, leidde ertoe dat we al eigenaar waren van het systeem nog voor het werd opgeleverd. Tel daar de bijzonder prettige, persoonlijke aanpak van de betrokken consultants bij op en je mag rustig over ‘een succes’ spreken! Wij zien uit naar de volgende stappen.”