Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Ronald van Herpen
functie: Oracle consultant
in dienst:  Januari 2010

1. Waar woon je?

In Rotterdam.

2. Wat heb je gestudeerd?

Bedrijfseconomie aan de HES Rotterdam en daarna Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met Strategic Management als master.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

Profource is mijn eerste werkgever en ik werk hier nu al bijna zes jaar met veel plezier. In mijn eerste opdracht voerde ik crediteuren stamgegevens in voor de Service Desk Inkoop van de Gemeente Rotterdam. De afgelopen twaalf maanden ben ik voor Profource letterlijk de halve wereld rondgereisd. Zo heb ik trainingen verzorgd op drie continenten en een opdracht gedaan in Oslo.

4. Waarom werk je voor Profource?

Bij Profource krijg ik de ruimte om mijzelf te ontwikkelen. Niets is onmogelijk. Als je gedreven, ondernemend en zelfkritisch bent, ondersteunt Profource je in het realiseren van je ambities. Je voelt dat Profource nog altijd een jonge organisatie is die in beweging blijft, met ondernemende mensen die resultaat willen bereiken. Voor mij genoeg redenen om hier te blijven.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Mijn werk is divers en uitdagend. In iets meer dan een jaar tijd ben ik financial consultant, implementatie specialist, trainer en productontwikkelaar geweest. Het afgelopen jaar heb ik vooral in het buitenland gewerkt. Ik heb voor Oracle EMEA bootcamp trainingen gegeven aan ervaren Oracle EBS en Peoplesoft applicatie consultants in Zuid-Afrika, Saudi-Arabië, Zweden en Spanje. Daarnaast heb ik samen met een team van collega’s onze Noorse klant PGS geadviseerd. Ik was verantwoordelijk voor de wereldwijde implementatie van Payments en Cash Management in Oracle Fusion Applications. In deze rol ben ik ook uitgezonden naar de kantoren in Engeland en Amerika. Daarnaast ben ik onderdeel geweest van het team dat de Profource Banking Cloud heeft ontwikkeld.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Profource is een ondernemende organisatie met een grote reikwijdte. Van uitvoerend tot en met uitvindend. We helpen organisaties met het wegwerken van achterstanden, het inrichten van administraties, we ontwikkelen zelf producten en methodieken - zoals onze Profource Banking Cloud - en ook Best Practices voor HCM- en ERP Cloud-inrichtingen.

7. Wat is je ambitie? Wat wil jij bereiken over vijf jaar?

Ik wil mij ontwikkelen tot business consultant en sparringpartner op zowel tactisch als strategisch niveau. Verder wil ik graag nieuwe producten ontwikkelen voor het Fusion Cloud platform.

8. Vertel eens een anekdote?

In Saudi-Arabië gingen we voor het eerst met de taxi naar onze trainingslocatie. Volgens Google Maps een ritje van vijf minuten. Voor alle zekerheid trokken we er vijf kwartier voor uit. In de informatie van Oracle stond alleen dat de trainingsruimte tussen het Goodyear en Pepsi gebouw lag. Maar omdat de straten geen namen en de gebouwen geen nummers hebben, wist onze chauffeur niet waar hij zijn moest. Hij bleef maar rondjes rijden. Er bleek helemaal geen gebouw van Oracle te zijn.

Uiteindelijk zette hij ons maar af bij het Pepsi-gebouw. We kwamen uit bij het hoofd IT. Deze beste man had nog nooit van Oracle gehoord. Uiteindelijk kwam alles goed, want Oracle bleek een ruimte bij Pepsi te huren. Zo kwamen we na een uur toch nog op tijd. Alle haast bleek trouwens overbodig, want Saudi’s beginnen zelf ook graag wat later.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd sport ik graag (bijv. hardlopen). Daarnaast ben ik een groot fan van Formule 1 en honkbal.

10. Tips voor nieuwe collega’s?

Je weet pas waar je het over hebt als je bij de basis bent begonnen. Een opdracht kan op het eerste gezicht eenvoudig lijken, maar probeer het maar eens over een langere periode foutloos uit te voeren. Houd het grotere plaatje voor ogen: succes komt voort uit kleine dingen. Alle kennis en ervaring die je bij ogenschijnlijk simpele opdrachten opdoet, komt later van pas. Het vormt de basis die je nodig hebt om op termijn de klant goed te kunnen adviseren.