Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Rense de Jong
functie: Oracle consultant
in dienst:  Augustus 2007

1. Waar woon je?

In Heiloo.

2. Wat heb je gestudeerd?

Commerciële economie aan de Hogeschool INholland in Haarlem.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

Sinds augustus 2007. Ik ben op dit moment als deelprojectleider werkzaam voor het Dienstencentrum Rechtspraak in Utrecht. Het dienstencentrum Rechtspraak voert taken uit op het gebied van HRM, inkoop, informatievoorziening en financiën voor alle rechtbanken en landelijke diensten in Nederland.

4. Waarom werk je voor Profource?

Ik zocht in de zomer van 2007 een bijbaan naast mijn studie. Ik werd door Profource benaderd voor een bijbaan die ik prima kon combineren met mijn studie. Ik was gelijk enthousiast, zeker door de cultuur en mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. In 2010 ben ik fulltime voor Profource gaan werken en dat geeft tot op de dag van vandaag aan dat ik samen met collega’s met veel enthousiasme klanten help om antwoord en uitvoering te geven aan hun vraagstukken.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Elke klant heeft zijn eigen inrichting, bedrijfsproces, medewerkers en cultuur. Dat maakt iedere opdracht interessant en uitdagend! Ervaring uit eerdere opdrachten kan je toepassen bij nieuwe opdrachtgevers en klanten. Daarnaast zijn er intern veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling, zo ben ik sinds kort medewerker begeleider van een aantal collega’s en help ik hen in het realiseren van hun ontwikkelingsdoelen. Tevens een aantal jaar als OR lid actief geweest voor de medewerkers van Profource.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Profource heeft zich de afgelopen jaren bewezen als partner van nationale en internationale bedrijven en overheden. Profource is ambitieus, groeiend en heeft oog en aandacht voor de medewerker. Vooral het laatste, oog en aandacht voor de medewerker, past goed bij mij als persoon.

7. Wat is je ambitie? Wat wil jij bereiken over vijf jaar?

Over 5 jaar wil ik graag ad interim leidinggevende posities vervullen bij klanten of projectleider van verbetertrajecten.

8. Vertel eens een anekdote?

Toen ik voor een klant een opdracht kreeg om diverse werkzaamheden voor deadline op te leveren en twijfelde of dit haalbaar was in een vakantieperiode. Nadat ik het mandaat kreeg om een team samen te stellen en intensief met hen en de klant samenwerkte was het twee dagen voor de deadline afgerond. Profource bood de klant een taart aan en de klant het team een borrel, daar krijg je echt energie van!

9. Wat doe je in je vrije tijd?

Nieuwe gerechten in de keuken uitproberen en bereiden voor familie en vrienden. Daarnaast loop ik vaak hard in de duinen van Egmond.

10. Tips voor nieuwe collega’s?

Begin iedere opdracht weer opnieuw, elke klant is anders. Blijf in contact met klanten en collega’s, dit wordt gewaardeerd! Grijp kansen met beide handen aan, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s!