Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Raymond Manten
functie: Implementatie consultant
in dienst:  Oktober 2015

1. Waar woon je?

Ik ben geboren en getogen in Breukelen.

2. Wat heb je gestudeerd?

Bedrijfseconomie aan de Hogeschool voor Economische Studies (HES), in Amsterdam.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

Ik werk hier nu zes weken als consultant, maar ik ken Profource al veel langer. Mijn eerste baan was bij Oracle. Na negen jaar ging mijn leidinggevende naar Fit 4 Finance, de voorloper van Profource. Ik ging in zijn kielzog mee. Toen hij later voor zichzelf begon, ben ik zijn eerste medewerker geworden. Nu ben ik weer terug bij Profource omdat ik denk dat dit bedrijf het beste de stormachtige tijd in de IT-sector kan doorstaan. Wim Seebregts, een van de directeuren, kende ik nog van vroeger, als oud-collega.

4. Waarom werk je voor Profource?

Profource was vroeger kleinschaliger met relatief veel junioren die vooral ondersteunende werkzaamheden uitvoerden. Nu is het bedrijf een stuk groter en volwassener geworden. Hier kan ik mij verder ontwikkelen als consultant in een wereld die steeds sneller verandert. Profource is een goede werkgever met veel interessante opdrachten en waar je veel vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Het is een combinatie: het gaat mij om de afwisseling, de complexiteit van de opdrachten en de ontwikkelmogelijkheden en de zelfstandigheid.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Profource is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het is echt een volwassen bedrijf geworden. Tegelijkertijd is de organisatie jong en dynamisch gebleven. Hier werken veel jonge ambitieuze mensen, die graag en hard willen werken. Zij houden mij scherp.

7. Ambitie. Wat wil je bereiken over vijf jaar?

Ik volg meestal wat er op mijn pad komt. Ik wil blijven leren en blijven groeien. Misschien kom ik uit in een managementfunctie of in de rol van projectleider. We gaan het zien.

8. Vertel eens een anekdote?

Ik ben geen geboren spreker. Dat maakte het lastig toen ik een keer op Schiphol een training moest geven. Ik dacht eerst voor een man of tien, maar dat bleken er 120 te zijn, waaronder prins Maurits die in dit tijd als controller voor Schiphol werkte. Dat was wel even schrikken. Gelukkig ging het allemaal goed. Sindsdien heb ik nooit meer plankenkoorts gehad.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

Naast mijn gezin met drie kinderen loop ik graag hard: bij hardlopen wint de volhouder. Dat is in mijn werk ook zo. Ik loop elk jaar een stuk of vijf halve marathons en eens in de twee jaar een hele marathon.

10. Tip voor nieuwe collega’s?

Blijf nieuwsgierig, blijf leren. We leven in een kenniseconomie, dus zorg ervoor dat je telkens één bladzijde voor blijft op je klanten en collega’s.