Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Peggy Mentink
functie: Consultant
in dienst:  Juni 2006

1. Waar woon je?

Barendrecht.

2. Wat heb je gestudeerd?

HEAO Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

In juni 2006 kwam ik hier in dienst. Sinds kort werk ik voor de interne organisatie als lead consultant van het team Project Services. Dit onderdeel van Profource richt zich op projectmanagement. Voor de klanten werk ik meestal als projectleider of deelprojectleider.

4. Waarom werk je voor Profource?

De organisatie sluit precies aan bij mijn eigen ideeën en wensen. Net als Profource vind ik ook dat je mensen moet vertrouwen en de ruimte moet geven om zichzelf te ontplooien. Profource stimuleert dit met mooie opdrachten en trainingen. En met een open, ondernemende houding.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Voor het interne deel: ik help mensen graag bij hun ontwikkeling. En voor de klant: ik houd ervan om in projecten te werken. Het geeft mij energie om samen met andere mensen naar een gezamenlijk doel te werken. Lekker concreet, met een duidelijk resultaat.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Wij zijn een ambitieuze organisatie met een open bedrijfscultuur, waarin het vertrouwen in mensen centraal staat. Wij durven te investeren in kansen, zoals met Oracle Fusion en in medewerkers.

7. Ambitie. Wat wil je bereiken over vijf jaar?

Ik wil mij blijven ontwikkelen. Over vijf jaar zie ik mezelf grote projecten leiden, bijvoorbeeld bij implementaties van Oracle E-Business Suite of Oracle Fusion.

8. Vertel eens een anekdote?

Acht jaar geleden, toen ik hier net in de dienst was, hadden we in het kader van het WK voetbal een bedrijfsuitje naar voetbalstadion De Kuip. Daar speelden we een voetbalquiz en bleef ik als laatste vrouw over. Dat viel op bij de organisator van de quiz en we werden verliefd op elkaar. Hij is nu mijn vriend en samen hebben we net een dochter gekregen. Ik grap vaak dat ik dankzij mijn werk mijn vriend heb leren kennen.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

Naast de zorg voor mijn baby, doe ik aan atletiek. Ik loop graag de 5, 10 of 15 kilometer. Mijn snelste tijd op de 15 kilometer? Ik liep de Zevenheuvelenloop in 1 uur en 9 minuten.
Verder reis ik graag de wereld rond. Mijn vriend en ik zijn al in heel veel landen geweest, van Australië en China tot aan Mexico en Peru. Nu met de baby doen we het iets rustiger aan: we beginnen deze zomer met een cruise.

10. Tip voor nieuwe collega’s?

Daag jezelf uit. Ga je opdracht met frisse blik tegemoet. Zie de kansen en ga de uitdaging aan!