Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Pam Koertshuis
functie: Solution architect
in dienst:  Mei 2015

1. Waar woon je?

Ik woon samen met mijn man en twee tienerdochters in Oosterhout.

2. Wat heb je gestudeerd?

Kunstmatige Intelligentie aan de universiteit van Leiden.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

Ik werk hier sinds 1 mei 2015 als Solution Architect. Ik ontwerp oplossingen en producten voor klanten en Profource zelf, zoals de Profource Banking Cloud en een logistieke oplossing voor de operatiekamers van ziekenhuizen.

4. Waarom werk je voor Profource?

Na mijn studie werkte ik twaalf jaar voor Oracle. Leuk werk, maar lastig te combineren met privé. Ik koos daarom voor een kleinere organisatie dichterbij huis. Deze partij werd in 2013 overgenomen. De werkzaamheden veranderden en de focus lag niet langer puur op Oracle. Ik ben graag inhoudelijk met Oracle bezig. Daar past Profource helemaal bij. Profource is sterk gericht op de nieuwste technologie (voor insiders: PAAS en SAAS) en geeft mij de kans om daar ervaring mee op te doen.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Ik werk samen met gedreven collega’s in gezellige teams. Vanuit verschillende disciplines denken we na over nieuwe technologie. Het is ook leuk om een totaaloplossing neer te zetten. Zo implementeren we bij het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis en Radboudumc een nieuwe techniek om implantaten te scannen. Daardoor is straks altijd duidelijk welke patiënten ze gebruiken en hoeveel voorraad er nog is.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Gedreven, gezellig, ambitieus. We werken veel samen in diverse projecten. De club groeit, maar is nog steeds klein genoeg om snel veel mensen te kennen. Profource loopt graag voorop met de nieuwste technologie. Het motto is “practice what you preach”. Intern draaien we ook op Fusion en implementeren we Oracle Cloud . Omdat we voorop lopen, zien we meteen wat een klant te wachten staat. Zo krijgen we de kans om problemen op te lossen voordat ze ontstaan, bijvoorbeeld door extra functionaliteit te ontwikkelen.

7. Ambitie. Wat wil je bereiken over vijf jaar?

Over vijf jaar wil ik dat Profource voorloper is met maatwerk en standaardoplossingen voor Oracle. En dat we meerdere producten in de Market Cloud hebben staan. Nu al hebben we de Profource Banking Cloud in de Market Cloud). Daar wil ik graag een grote rol in spelen en kennis blijven opdoen van nieuwe technieken en trends in de markt.

8. Vertel eens een anekdote?

Oracle hield vaak demonstraties bij klanten. Ik moest daarvoor telkens de schermen aanpassen aan de wens van de klant: een andere taal, indeling of andere namen. Dit is niet moeilijk voor iemand die kan programmeren. Maar omdat de meeste consultants dat niet konden, heb ik een tooltje gemaakt. Al snel gebruikten consultants en klanten over de hele wereld ons tooltje. Oracle vond dat natuurlijk prachtig en onderscheidde ons in 2004 met de EMEA Innovation Award. Het tooltje werd standaard opgenomen in Oracle E-Business Suite en heet nu Form Personalization. Het wordt zelfs beschreven in een boek over innovatie van een Franse professor als ‘Pam’s tool’.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd breng ik zoveel mogelijk door met mijn twee geweldige dochters en mijn man. Het liefst ga ik met ze op een vakantie naar een ver land zoals Thailand, Curaçao of Costa Rica. Verder speel ik piano en ga ik graag naar cabaret, concerten of films.

10. Tip voor nieuwe collega’s?

Zorg dat je snel veel collega’s leert kennen om verschillende kennis en ervaringen op te doen. Er gebeurt heel veel, op heel veel verschillende vlakken. Zo leer je Profource het snelst kennen.