Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Morvyn MacPhail
functie: Oracle consultant
in dienst:  Oktober 2007

1. Waar woon je?

Den Haag. Mijn moeder komt uit Schotland. Daar komt ook mijn naam vandaan. Ik ben in Nederland geboren, maar wel tweetalig opgevoed.

2. Wat heb je gestudeerd?

Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

Sinds oktober 2007 ben ik als consultant werkzaam bij Profource.

4. Waarom werk je voor Profource?

Tijdens mijn studie riep ik altijd dat ik nooit in de ICT wilde werken, en al helemaal niet op Finance. Dat leek mij erg saai. Mijn studiegenoten stonden wel even vreemd te kijken toen ze hoorden dat ik voor Profource aan de slag ging, een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in Finance en Control. Nu waren de Finance vakken op de universiteit wel mijn beste vakken, dus helemaal vreemd was het niet dat het tijdens de sollicitatiegesprekken goed tussen ons klikte.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Je werkt een afzienbare tijd binnen een afgebakend gebied. Hierdoor zie je heel scherp wat er moet gebeuren en boek je snel resultaat. Dat geeft een goed gevoel. Ik denk dat dit anders is bij mensen die jarenlang hetzelfde werk doen. Bij ons is het werk elke keer anders. Dat houd je scherp.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

De eigenschap die ik het meest waardeer is dat iedereen bereid is elkaar te helpen. Ik moest ooit aan de slag voor een klant, waar ik nog niets van wist. Dus belde ik een collega op, om mij bij te praten. Die collega bleek echter op vakantie te zijn. Toch nam hij de telefoon op en gaf uitgebreid antwoord op mijn vragen. Andere mensen zouden waarschijnlijk hebben gezegd: over twee weken ben ik weer terug, bel dan maar.

7. Ambitie. Wat wil je bereiken over vijf jaar?

Blijven leren en ontwikkelen en daarnaast plezier behouden.

8. Vertel eens een anekdote?

De leukste klant waarvoor ik tot nu toe heb gewerkt, is de gemeente Rotterdam. Ik was eerst een tijdlang “vliegende keep” op het project . Na een tijdje werd ik samen met een aantal collega’s op het project Grondexploitatie gezet. Dit project was in het verleden al meerdere malen mislukt en niemand verwachtte nog dat het iets zou worden. Toch lukte het ons om er een succes te maken. Dat was geweldig.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

Ik woon samen met mijn vriend. Ik ga graag uit eten en pak ook graag een terrasje met vriendinnen.

10. Tip voor nieuwe collega’s?

Doe je best. Werk hard. Alles is mogelijk.