Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Marijn de Ruijter
functie: Business consultant
in dienst:  Oktober 2006

1. Waar woon je?

Momenteel woon ik in Rotterdam.

2. Wat heb je gestudeerd?

Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool INholland in Rotterdam.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

Profource is mijn eerste werkgever, ik werk hier sinds oktober 2006. In eerste instantie ben ik begonnen met Oracle/administratieve werkzaamheden. Na achtereenvolgens grootboek- en project control opdrachten ben ik de laatste jaren werkzaam als Financial Controller binnen zowel de overheid, zorg en de profitsector. In mijn huidige opdracht ben ik Financial Controller bij de Gemeente Den Haag.

4. Waarom werk je voor Profource?

Je krijgt veel ruimte binnen Profource om je te ontwikkelen. Verder is het een jong bedrijf met ambitie en wat mij verder aanspreekt is dat het geen formele bedrijfscultuur heeft.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Wat mij na bijna 10 jaar nog steeds erg aanspreekt is de afwisseling tussen de opdrachten. Elke opdracht heeft een nieuwe dynamiek, werkzaamheden, processen, collega’s en deliverables, wat het voor mij fris houdt. Een control opdracht bij een Amerikaanse producent van Medical Supplies is wezenlijk anders dan een control opdracht bij een Gemeente Den Haag.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Als een jong en ondernemend bedrijf wat gaat voor kwaliteit en langdurige relaties met klanten en haar medewerkers de ruimte geeft om zich te ontwikkelen.

7. Wat is je ambitie? Wat wil jij bereiken over vijf jaar?

Ik wil mij ontwikkelen tot senior controller en sparringpartner op zowel tactisch als strategisch niveau.

8. Vertel eens een anekdote?

Bij het VU Medisch Centrum was ik medeverantwoordelijk voor de prognosecijfers van de Facilitaire Dienst. In de laatste weken van mijn opdracht ben ik daar hard mee bezig geweest om een zo’n realistisch mogelijke prognose af te geven voor mijn vertrek. Een week nadat ik bij het VUmc was vertrokken, brak de hoofdwaterleiding naast het ziekenhuis waardoor er honderdduizenden liters water in de kelder van het ziekenhuis liepen. De laatste weken van mijn opdracht waren in één klap voor niets geweest want de prognosecijfers konden de prullenbak in.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik een muziekliefhebber, ik luister veel muziek, ga veel naar concerten en festivals en af en toe pak ik zelf mijn gitaar op om wat te spelen, maar al een tijdje niet meer in een band. Voor de nodige lichaamsbeweging volleybal ik 1 of 2 keer per week. En verder probeer ik zoveel mogelijk nog met vrienden af te spreken voor een drankje en gezelligheid.

10. Tips voor nieuwe collega’s?

Werk hard en doe vooral werk waar je voldoening uit haalt. Ik denk dat wanneer je voldoening uit je werk haalt, je beter presteert en meer plezier hebt in je werk en leven.