Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Marco van der Sman
functie: HCM consultant
in dienst:  September 2013

1. Waar woon je?

Spijkenisse, samen met mijn vrouw en zoon van tien.

2. Wat heb je gestudeerd?

Logistiek & Economie aan de Hogeschool Economische Studies (HES ) in Rotterdam.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

Sinds september 2013 werk ik hier als HCM consultant.

4. Waarom werk je voor Profource?

Mijn laatste werkgever richtte zich vooral op SAP en steeds minder op Oracle, terwijl ik mij gespecialiseerd heb in Oracle. Toen Profource mij benaderde via LinkedIn was het snel bekeken. Nu werk ik hier vier dagen per week. Momenteel twee dagen bij onze klant Nutreco en twee dagen voor Profource, voor beide aan de implementatie van Human Capital Management in Oracle Cloud.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Ik ben een puzzelaar en los graag complexe problemen op, zoals het bouwen van een verlofberekening in Oracle Cloud. Als één van de eersten in Nederland richt ik de nieuwe module Time and Labor in. Dat is lang niet zo eenvoudig als het lijkt. De nieuwe module werkt bijvoorbeeld met weken in plaats van maanden. Dit is weer van invloed op de maandafsluiting. Het leukste aan dit werk is het adviseren van de klant en laten zien hoe je functioneel het beste uit Oracle kunt halen.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Profource is een open organisatie die de medewerkers veel kansen biedt. De afgelopen twee jaar heb ik verschillende interessante projecten gedaan.

7. Ambitie. Wat wil je bereiken over vijf jaar?

Ik wil doorgaan in mijn huidige rol en steeds beter worden in mijn vak. Er is zoveel te leren. Daarbij verwacht ik overigens dat mijn werk steeds meer van implementeren richting adviseren zal verschuiven.

8. Vertel eens een anekdote?

Voor een grote pensioenbeheerder implementeerde ik in 2004 PeopleSoft Global Payroll. Deze module was net klaar voor de Nederlandse markt. Ik had een technische achtergrond en bouwde vooral interfaces. Van administraties had ik helemaal geen verstand. Gelukkig is mijn vrouw salarisadministrateur. Zij kon mij elke avond bijpraten over de inhoudelijke kant. Dat deed ze zo goed dat ik uitstekend met de klant kon overleggen over de mogelijkheden. Tijdens een bedrijfsfeest waar mijn vrouw ook aanwezig was, kwam deze aap uit de mouw en snapten mijn collega’s hoe ik het toch voor elkaar kreeg om zo snel de salaris wet- en regelgeving eigen te maken. Ik vond dit werk zo interessant dat ik daarna mijn Praktijkdiploma Loonadministratie heb gehaald.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

Ik probeer minimaal twee keer in de week te sporten, hardlopen en fitness. Ook ga ik graag op reis. Ik train minimaal één keer per week het voetbalelftal van mijn zoon en elke zaterdagmorgen ben ik daarom terug te vinden langs de lokale voetbalvelden.

10. Tip voor nieuwe collega’s?

Doe je niet beter voor dan je bent. Wees jezelf!