Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Marcel Mossel
functie: Fusion middleware consultant
in dienst:  Mei 2014

1. Waar woon je?

Rotterdam, in Overschie.

2. Wat heb je gestudeerd?

Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

In mei 2014 ben ik hier begonnen als consultant voor Oracle Fusion Middleware, de softwarelaag die het mogelijk maakt applicaties met elkaar te verbinden. Op dit moment werk ik voor het UWV.

Vreemd dat ik Taalwetenschap heb gestudeerd in plaats van informatica? Niet echt. Toen ik in 1997 afstudeerde was ik al bezig met computers. Daarom kon ik aan de slag als ontwikkelaar en database-administrator en ben ik doorgegroeid naar mijn huidige functie.

4. Waarom werk je voor Profource?

Ik werkte met een collega van Profource aan een project. Profource nodigde mij uit voor een gesprek. Ik wist dat Profource voorop loopt met Oracle Fusion en Oracle Cloud en wilde daar graag meer over leren. Zo is het gekomen.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Met Middleware laat ik applicaties met elkaar ‘praten’. Het geeft voldoening om systemen met elkaar te verbinden die niet van elkaars bestaan weten. Zo zorg ik voor toegevoegde waarde en ontsluit ik nieuwe data voor de organisatie.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Hiervoor heb ik drie werkgevers gehad en qua omvang past Profource het beste bij me. De organisatie is niet te groot en niet te klein. Met ruimte voor eigen initiatieven. Een fijne werkgever met een open, no-nonsense cultuur. Je kunt altijd bij de directeur binnenlopen met je vragen of ideeën.

7. Ambitie. Wat wil je bereiken over vijf jaar?

Ik wil technisch helemaal op de hoogte zijn. Verder doe ik over vijf jaar denk ik nog grotendeels hetzelfde, hoewel mijn rol steeds meer adviserend zal worden.

8. Vertel eens een anekdote?

Wat ik heel leuk vond: voor de gemeente Rotterdam had ik een nieuw systeemonderdeel ingericht voor het innen van de gemeentebelastingen. Met deze functionaliteit konden de inwoners voortaan met iDeal betalen. Als inwoner van Rotterdam hoorde ik bij de eersten die het mochten uitproberen. En… het werkte! Heel leuk om een systeem neer te zetten en het vervolgens zelf te gebruiken.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

Ik speel handbal en loop hard. En ik houd als liefhebber van voetbal, voor de televisie op de bank of in het stadion.

10. Tip voor nieuwe collega’s?

Geef aan wat je wilt doen en laat zien wat je kan.