Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

HJ Rogge
functie: Oracle consultant
in dienst:  Februari 2004

1. Waar woon je?

Lisse

2. Wat heb je gestudeerd?

Ik ben een gesjeesde student economie die daarna de opleiding SPD bedrijfsadministratie heeft gevolgd.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

Ik werk nu tien jaar voor Profource en op dit moment vervul ik meerdere functies binnen het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Grootboek en control zijn daarbij mijn Leitmotiv. Ik vind het zeer interessant om te zien hoe de administratie van een grote organisatie is opgezet. Het einddoel is altijd om delen van de organisatie verder in control te krijgen.

4. Waarom werk je voor Profource?

Profource is mijn tweede werkgever, ik heb eerst vier jaar voor een Amerikaanse multinational gewerkt, waarvan één jaar in de Verenigde Staten. Dit was erg leerzaam, maar uiteindelijk zijn we toch uit elkaar gegaan.
Ik houd namelijk van interim-opdrachten. De bedrijven die een beroep doen op Profource zijn bijna altijd groot en hebben een complexe administratie. Ik werk graag op het grensvlak van accounting, control en het financiële systeem. Vraagstukken die zich in deze driehoek bevinden, vergen flexibiliteit van geest. Door de nadruk op Oracle is er ook altijd een systeemtechnische component. Dat zijn de redenen waarom Profource voor mij de juiste werkgever is.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Ik kom ergens binnen en er is geen beheersing; ik vertrek en ik heb meegewerkt aan een goedgekeurde jaarrekening en de kwaliteit van de management informatie is verbeterd. Het is leuk een overzicht te hebben van een administratie, deze te analyseren en te verbeteren. Dat is dankbaar werk.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Een organisatie die niet stilzit en waar de eigenaren direct betrokken zijn bij het bedrijf. Dit resulteert in een voortdurende autonome groei.

7. Ambitie. Wat wil je bereiken over vijf jaar?

Dit is wat ik de oogkleppenvraag noem. Door hier te focussen en in te zoomen zie je de echte kansen over het hoofd. Door kansen te pakken en de tunnelvisie af te zweren, heb ik een interessante carrière. Ik ben kritisch ten opzichte van mezelf en zoek altijd de andere kant van een stelling en probeer deze te onderbouwen. Ik zoek het unieke in iedere persoon. En herken dit. Door deze principes na te leven kan ik op alle niveaus van de organisatie contacten leggen. Zo zie ik oplossingen en krijg ik kansen die aan anderen voorbij gaan.

8. Vertel eens een anekdote?

Binnen Profource gaat het soms net iets anders. Ik weigerde altijd leaseauto’s. Ik verdiende goed en bleef toch rondrijden in oudere auto’s die wel mijn eigendom waren. Ik reed al jaren rond in een Opeltje dat ik voor 550 gulden op de kop had getikt, toen een directielid me vroeg of ik niet in een Mercedes zou willen rijden. Ik vertelde dat ik ooit wel een upgrade wilde en dat ik Mercedes me aansprak. Drie maanden later vroeg de betreffende directeur me of ik mij dat gesprek herinnerde en of ik een upgrade overwoog. Ja, dat meende ik. Wel, het eind van het liedje is dat ik voor een heel zacht prijsje zijn E-klasse heb overgenomen. Sindsdien rijd ik Mercedes. Dat is nu zo’n zeven jaar geleden.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

Huis en tuin opknappen, weekendjes weg naar luxe hotels, lezen en de extremere fietsvakanties. Zo ben ik afgelopen zomer een maand lang solo door India gefietst. Eerder deed ik dat al in Canada en in Pakistan.

10. Tip voor nieuwe collega’s?

Haal het maximale profijt uit je consulting-tijd.