Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Hakan Biroglu
functie: Oracle consultant
in dienst:  Februari 2014

1. Waar woon je?

Den Haag.

2. Wat heb je gestudeerd?

Bedrijfseconomie aan de HES in Rotterdam.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

Ik werk hier sinds 1 februari 2014 als senior Oracle Applications consultant. Van Oracle mag ik mijzelf ACE noemen. Dat betekent dat Oracle mij waardeert om mijn kennis en mijn inzet om die te verspreiden. Wereldwijd zijn er 450 ACE’s, waarvan slechts dertig in Nederland. Dus daar ben ik best trots.

4. Waarom werk je voor Profource?

Tot voor kort werkte ik vooreen ICT-dienstverlener met 70.000 werknemers wereldwijd. Profource heeft nog geen driehonderd mensen in dienst, maar is toch interessanter voor mij omdat dit bedrijf 100 % gespecialiseerd is in Oracle. Bij mijn vorige werkgever was het aantal Oracle-mensen heel klein. Via een oud-collega kwam ik hier terecht. Hij nodigde mij uit voor een sollicitatiegesprek. Ik was meteen onder de indruk. Hier doen ze precies de dingen waarin ik mij wil specialiseren, zoals Fusion.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Het onbekende. Oracle heeft de afgelopen vijftien jaar de halve wereld opgekocht. Nu heeft het bedrijf één grote puzzelplaat aan mogelijkheden. Het is aan mij om over de muren van de losse onderdelen heen te kijken en de stukjes aan elkaar te plakken.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Hart voor de klant en hart voor de medewerker. Hart met een t, inderdaad. Waar andere bedrijven vooral kijken naar kosten en risico’s, denkt Profource in oplossingen en mogelijkheden. Dat is het grote verschil. Profource is daadkrachtig en heeft het lef om voorop te lopen.

7. Ambitie. Wat wil je bereiken over vijf jaar?

Ik wil de komende vijf jaar expert worden op het gebied van Fusion Applications en mijn kennis delen met anderen. Ik zou ook graag een boek schrijven over de mogelijkheden van deze software.

8. Vertel eens een anekdote?

Ik las in een boek over Steve Jobs - de in 2011 overleden oprichter van Apple - dat hij graag verdiepte in zaken buiten de computerwereld. Zo bestudeerde hij huishoudelijke apparaten en het ontwerp ervan. Hij vond dat de computer in de huiskamer moest komen te staan en dat het dus een mooi apparaat moest zijn. Kun jij je voorstellen dat je een dag naar de Huishoudbeurs gaat? Ik zie daar nog niet zo snel ICT-ers rondlopen.

9. Wat doe jij in je vrije tijd?

Mijn vrouw noemt het werk, maar ik niet: in mijn vrije tijd verken ik nieuwe technieken die verband houden met Oracle. Dit geeft ruimte aan nieuwe ideeën. De ontwikkeling van Oracle is mijn passie. Soms sla ik hele nachten over omdat ik allerlei nieuwe toepassingen wil uitproberen.

10. Tip voor nieuwe collega’s?

Praat met zoveel mogelijk mensen. Profource heeft een open cultuur, met sterk uiteenlopende kennis van onderwerpen. Als je genoeg mensen spreekt, krijg je een compleet