Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Edward Koning
functie: Technisch consultant
in dienst:  Juli 2012

1. Waar woon je?

Amerongen.

2. Wat heb je gestudeerd?

Wiskunde. Op de middelbare school had ik al een passie voor programmeren maar toentertijd waren er nog geen informatica-opleidingen.

3. Wat is je huidige functie en sinds wanneer werk je voor Profource?

Ik ben technisch consultant en werk hier sinds juli 2012.

4. Waarom Profource?

Vroeger werkte ik als specialist Oracle e-Business Suite voor ATOS. Toen dat bedrijf met Oracle Applications diensten stopte, zocht ik een werkgever waar ik verder kon met mijn specialisaties.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

Ik houd van dingen maken. Bij Profource kan ik helemaal mijn ei kwijt, bijvoorbeeld met het automatiseren van de factuurafhandeling. Het verwerken van facturen kost sommige organisaties gemiddeld twaalf euro per stuk. Dat kan goedkoper. Dus bedenk ik samen met mijn collega’s daar slimme oplossingen voor, bijvoorbeeld voor ziekenhuizen en ministeries.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Profource is een dynamisch bedrijf met veel mogelijkheden voor mensen met talent. Het is hier gezellig, met veel open deuren. Er wordt ook veel gelachen. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin.

7. Ambitie. Wat wil je bereiken over vijf jaar?

Ik wil graag blijven doen wat ik nu doe: mooie programma’s maken en een prominente rol spelen aan de voorkant van nieuwe ontwikkelingen van EBS en Fusion Applications.

8. Vertel eens een anekdote over een geslaagd project?

Ik werkte mee aan een nieuw communicatiesysteem voor Schiphol. Daar ontdekte ik dat bijna alles wat Schiphol als maatwerk wilde maken, standaard al mogelijk was in EBS. We hebben toen het plan radicaal omgegooid en zo de klant veel geld bespaard. Ik hoef niet uit te leggen dat Schiphol heel blij met ons was.

9. Wat doe je in je vrije tijd?

Ik sport regelmatig en ik ben webmaster voor enkele plaatselijke goede doelen. Zo ben ik betrokken bij een project met broedende vogels: we gaan een cameraatje plaatsen in een nestkast zodat de vogels straks voor iedereen live te volgen zijn op internet.

10. Tip voor nieuwe collega’s?

Medewerkers van Profource hebben kwaliteiten die anderen niet hebben. Dus zorg dat je zelf ook ergens in uitblinkt. Breng je talenten in en doe er wat mee!