Bij Profource werken bijna 300 hoogopgeleide professionals als consultant of technisch specialist voor tientallen klanten in het bedrijfsleven en overheid. Wij onderscheiden ons door een oprechte en betrokken benadering. We zijn niet alleen gespecialiseerd in de techniek van Oracle, maar hebben ook verstand van business processen, zoals Finance & Control, Human Capital Management, Procurement, Project Portfolio Management, Logistiek en Supply Chain Management. Onze mensen staan bekend om hun kennis van zaken en praktische instelling.

Berwout Toonen
functie: Oracle consultant
in dienst:  November 2005

1. Waar woon je?

Blaricum.

 2. Wat heb je gestudeerd?

Bedrijfswetenschappen aan de VU in Amsterdam, met een master in Finance, Banking and Insurance.

3. Sinds wanneer werk je voor Profource en wat is je huidige functie?

Sinds november 2005 werk ik hier als consultant. Tegenwoordig zit ik in het team Implementatie en Beheer - Finance & Procurement.

4. Waarom werk je voor Profource?

Omdat het me na bijna 9 jaar nog steeds goed bevalt. Nadat ik in 2005 afstudeerde, kreeg ik een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Er was een klik en zo ben ik erin gerold.

5. Wat vind je het leukste aan dit werk?

De afwisseling. Ik ben ooit begonnen met het invoeren van facturen op een financiële afdeling. Daarna heb ik een tijdlang klanten geholpen met hun maandafsluitingen. En sinds kort ben ik ook meer aan de voorkant van het proces betrokken, bij de implementatie van het systeem.

Het is mooi om bij verschillende klanten in de keuken te kijken. Een van de leukste opdrachten had ik bij VUmc. Onze opdracht was om te helpen bij het op orde brengen van de administratie. Ik hielp de organisatie met de Oracle EBS-module Vaste Activa.

Sinds kort zit ik ook af en toe in het buitenland. Ik ben betrokken bij het implementatietraject voor het Noorse PGS, dat heeft gekozen voor Oracle Fusion.

6. Hoe zou je Profource omschrijven?

Een bedrijf waar je kansen krijgt. Profource is een open organisatie, zonder een sterke hiërarchische cultuur. Dat bevalt mij goed.

7. Ambitie. Wat wil je bereiken over vijf jaar?

Ik wil me verder ontwikkelen als consultant binnen het team Implementatie en Beheer - Finance & Procurement. Daar ligt voor mij momenteel de grootste uitdaging. Zowel qua Oracle-kennis als qua soft skills.

8. Vertel eens een anekdote?

Bij VUmc moesten we behoorlijke achterstanden wegwerken op de administratie. Gevolg was dat we regelmatig ’s avonds moesten doortrekken. Dit betekende pizza’s bestellen en je opmaken voor een avondlang stampen. Mede dankzij onze volharding hadden we de administratie uiteindelijk bijgewerkt, tot tevredenheid van de klant. Onder andere deze opdracht heeft denk ik geleid tot een echte langetermijnrelatie, want we werken nog altijd voor VUmc.

9. Wat zijn je hobby’s?

Ik houd van sporten: voetballen, hardlopen en fitnessen.

10. Tip voor nieuwe collega’s?

Ik geloof sterk in je eigen kansen creëren. Wij detacheren mensen en als je van te voren duidelijk maakt wat jou het beste ligt, vergroot je de kans op een passende opdracht. Zeg daarom altijd wat je wilt en wat je niet wilt.