Het Catharina Ziekenhuis Eindhoven (CZE) is sinds begin juli als één van de eerste klanten in Europa live met Oracle eBS R12.2.5. Profource heeft samen met het CZE en beheerpartner MCX een volledige upgrade uitgevoerd, waarbij nieuwe functionaliteit is ingericht volgens de Profource “best practice methode” voor ziekenhuizen. In een periode van slechts vier maanden is het volledige project uitgevoerd.

De opdrachtgever CZE aan het woord

Het aflopen van de extended support was de primaire reden om te migreren van Oracle 11.5.10.2 naar een 12.2 omgeving. Hiermee is het CZE weer verzekerd van support tot eind 2023. We kozen voor de meest recente release 12.2.5 omdat deze patch verbeterde stabiliteit, performance en beveiliging biedt.

Voor de upgrade naar 12.2.5 kozen wij voor Profource, omdat vertrouwen in een goede samenwerking van cruciaal belang is voor het slagen van een ingrijpend upgrade project. Profource is al jarenlang de vaste Oracle leverancier voor het Catharina Ziekenhuis en kent ons systeem en de organisatie, wat zich vertaalt in op maat gesneden dienstverlening. Daarnaast is er de ervaring dat we met Profource geen in beton gegoten contracten hoeven af te sluiten om de juiste ondersteuning te krijgen.

Alle betrokkenen waren zich ervan bewust dat het project met een doorlooptijd van 16 weken ambitieus was. Het is gelukt door gebruikers tijdig te betrekken en vooral zichtbaar en aanspreekbaar te zijn gedurende het project. De getoonde kennis en ervaring van de consultants, gecombineerd met de open houding waren key succes factoren voor een goede samenwerking en dito resultaat. Profource heeft snel geschakeld, op voor het ziekenhuis kritieke momenten, waardoor we na de live gang continu in control zijn gebleven.