Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert betrouwbare en samenhangende statistische informatie, zowel uit Nederland als uit Europa. Het CBS is een zelfstandig bestuursorgaan. Dit jaar bestaat het bureau 115 jaar en er werken nu zo’n 2000 mensen verdeeld over twee vestigingen in Leidschenveen (Den Haag) en Heerlen.

Het CBS publiceert jaarlijks duizenden documenten, zoals persberichten, conjunctuurberichten, boeken, elektronische publicaties en Statlinetabellen. In 2012 bijna 6000 in totaal. Naast de eigen website heeft het CBS nog vier specifieke websites. Al deze sites worden miljoenen keer per jaar geraadpleegd.

Onze werkzaamheden

Profource ondersteunde CBS bij de upgrade naar Release 12 van Oracle E-Business Suite. De uitrol van R12 was niet zozeer een upgrade als wel een volledige herinrichting. Het hele systeem werd van het begin af aan opgebouwd, ingericht, getest, geconverteerd en uitgerold. Profource verzorgde opleidingen voor ongeveer tweehonderd managers, projectleiders en administrateurs. Na de uitrol in januari 2014 stond er een supportteam van Profource klaar om CBS-medewerkers met raad en daad bij te staan.

Artikel: ‘We wilden niet gaan varen met een gat in de romp’ – CBS stapt over op Release 12.