De Atradius Groep is een van de grootste kredietverzekeraars ter wereld. Het totale inkomen van het bedrijf bedroeg in 2013 rond de €1,6 miljard. Atradius heeft momenteel 3.300 medewerkers en meer dan 160 kantoren in 50 landen. Het productaanbod omvat kredietverzekering, bonding, Instalment Credit Protection, herverzekering, incassodiensten en informatieproducten.

Atradius heeft Oracle Human Capital Management Cloud (Oracle HCM Cloud) gekozen voor het doorlopend verbeteren van zijn HR-processen. Zij kozen voor de modules Talent Management, Workforce Management en Performance Management om enerzijds het applicatielandschap binnen de organisatie te moderniseren en anderzijds kosten te verlagen.

Onze werkzaamheden

Sinds 2014 werken Atradius en Profource met elkaar samen. Profource verzorgde de implementatie van Oracle HCM Cloud en realiseerde dit binnen de gestelde doelstellingen voor wat betreft budget en tijd. Binnen zes maanden was Oracle HCM Cloud operationeel bij Atradius. Onderdeel van de implementatie was de migratie van alle personeelshistorie, zoals locatie- en salarisgegevens. Profource maakte het met Oracle Identity Management ook mogelijk vanaf één centrale server in te loggen in de cloud en on-premise via single sign-on.

Artikel: Atradius moderniseert HR-proces en verlaagt kosten met Oracle Human Capital Management Cloud