Detachering van slimme doeners: voor tijdelijke capaciteit én voor structurele oplossingen

Profource biedt oplossingen voor de continuïteit of optimalisering van bedrijfsprocessen, door de inzet van tijdelijke, financiële consultants. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis op kunnen doen van uiteenlopende markten, zowel in de profit als de non-profit sector. Onze klantenkring omvat dan ook onder meer gemeenten, ziekenhuizen, ministeries, zakelijk dienstverleners en diverse multinationals.

Wij zetten hoogopgeleid personeel in, op verschillende niveaus in uw organisatie. Van starters en teammanagers voor uw financiële administratie tot controllers voor het uitvoeren van uw P&C-cyclus.

Nieuwe collega’s, met kennis van finance op minimaal hbo-niveau, leiden wij zelf op tot flexibel inzetbare consultants, met een snel inzicht in financiële processen en systemen.

Heeft u behoefte aan advies of ondersteuning ten aanzien van uw bedrijfsprocessen, bijvoorbeeld als gevolg van wetswijzigingen of veranderingen in uw organisatie zelf? Onze ervaren Business Consultants helpen u graag.

Altijd de juiste specialist

Profource beschikt over de professionals die u nodig heeft voor het (tijdelijk) vervullen van financiële functies, advisering, training en begeleiding. Onze eigen, interne opleiding tot bijvoorbeeld Business Consultant of Controller garandeert de kwaliteit van elk van hen. We onderscheiden daarbij drie specialismen:

  • Financiële & inkoopadministratie. Of het nu gaat om medewerkers debiteuren en crediteuren, operationeel inkoopmedewerkers of teammanagers: al onze vakmensen leveren een hoge productiviteit en zijn in staat om verder te kijken dan hun eigen werkveld. Onze consultants kunnen daardoor meer doen dan alleen de uitvoering van het afgesproken reguliere werk. Ze signaleren ook mogelijkheden tot procesoptimalisatie en maken daar waar mogelijk meteen werk van.
  • Planning & Control. Afhankelijk van uw wensen zetten wij de juiste controllers in, op ieder gewenst niveau en met de aansluitende branche-ervaring. Van financial en business control tot project control. Onze affiniteit met applicaties en Business Intelligence tools stelt ons in staat om het optimale uit uw Planning & Control processen te halen. Dit levert geautomatiseerde rapportages op, waardoor structureel meer tijd overblijft voor analyse. Onze controllers beschikken bovendien over de vaardigheden die nodig zijn om die analyse aan u over te brengen, te vertalen in actie en zo toegevoegde waarde te creëren voor uw organisatie.
  • Business Consultancy. Onze consultants bedienen u in het integrale bedrijfsproces, van het ontstaan van een business case tot aan het succesvol uitvoeren ervan. Eerder laten we niet los. Wij formuleren de probleemstelling, stellen de business case op en vertalen deze naar alle niveaus in de organisatie. Die pragmatiek, en de praktijkkennis en -ervaring die daarbij nodig is, onderscheidt ons van het traditionele consultancy bureau.

 

Finance & Control van Profource: winst boeken voor uw lange termijn

Kenmerkend voor onze consultants is dat zij altijd meer willen bieden dan alleen de feitelijke uitvoering van de afgesproken werkzaamheden. Onze ambitie is om u, als opdrachtgever, echt verder te helpen en u op het gebied van bedrijfsprocessen van begin tot eind te faciliteren. Dankzij onze diverse specialismen kunnen wij dat ook. In alle gevallen is ons doel niet om opdrachten voor onszelf te creëren, maar meer efficiency en besparingen voor u. Dat wil zeggen: structurele oplossingen die daadwerkelijk verankerd raken in uw organisatie.

“Jong, energiek en eerlijk”

Gemeente Rotterdam: “Geen mooie praatjes en plaatjes, maar direct de handen uit de mouwen. Dat is Profource. Of het nu gaat om het doen van tests, hulp bij het maken van de juiste inrichtingkeuzes, individuele begeleiding aan het bureau; precies waar we ze nodig hebben, daar zijn ze. De medewerkers zijn jong, energiek en eerlijk: ze zeggen het ook als ze iets niet weten en gaan het vervolgens met een collega uitzoeken. Bovendien is Profource een van de weinigen die kennis van Oracle E-Business Suite combineren met administratieve kennis én positief opvallen door hun prijs-kwaliteit verhouding.”

“Als er druk op de ketel staat, blijven zij rustig”

Medisch Spectrum Twente: “Een goede relatie is de basis voor een goede samenwerking. We hebben een duidelijke klik. Dat is belangrijk, want alleen als je elkaar begrijpt en aanvoelt, kan er gepresteerd worden. Wat mij enorm bevalt, is de hands-on mentaliteit van Profource. Als er druk op de ketel staat, blijven zij rustig. Ze lossen zaken snel op. Problemen bestaan niet, alleen uitdagingen.”